"En tot el procés m’han ajudat i assessora’t, des del Pla d’empresa fins a la creació de l’empresa"

Publicado el 16-03-2017Nom i cognoms del reemprenedor: Carles Solà Pijuan | Edat: 44 anys | Data de la formalització de la compravenda: 09/01/2017 | Cost de l’operació: 5.000€ | Sector: Comerç | Activitat: Botiga de fotografia (MAX FOTO)

1. A què es dedica el negoci que has reemprès?

Estudi de fotografia , realització i impressió de tot tipus de fotografia, foto-acabat, emmarcatge.

2. Quin toc personal li pretens donar al negoci per fer-lo créixer?

Pràcticament vull reconvertir el negoci en un estudi exclusiu, la idea es dedicar-me al estudi fotografia i no tant en el tema de botiga , tot i així no deixar-la de banda.

3. El cedent t’ha acompanyat per transmetre tot el coneixement i la clientela?

El César i la Conxita m’acompanyaven amb el tema administratiu, comandes i proveïdors i on el César ampliava i m’explicava més el tema maquinaria d’impressió , revelat de fotos , escanejat, dvd’s,  cd’s, la part tècnica on no tenia experiència, i la Conxita, la seva dona, m’ensenyava la part més administrativa i comptable com per exemple aprendre un programa de caixa.

4. Voldràs ampliar la plantilla i contractar alguna persona?

 M’estic plantejant la contractació d’un depenent a la botiga  i així em podria dedicar més a l’estudi de fotografia que és el que m’apassiona.

5. Quant temps van durar les negociacions? Van ser dures o fàcils?

Podríem dir que des del juliol de 2016 fins a signar el contracte final van passar uns 6 mesos, tot i que al setembre ja teníem clar que ens traspassaríem el negoci entre les dues parts per tant van ser força fàcils i ens vam avenir ben de pressa, però teníem un petit problema ja que esperava el préstec bancari, que va condicionar la llargada del temps de cessió.

6. Has seguit els passos per reemprendre proposats per Reempresa? Han estat útils per afrontar el procés de compravenda?

Per començar vaig conèixer Reempresa a la sessió formativa que van oferir a la oficina de treball del SOC a Lleida, portava un temps aturat, i en tot el procés m’han ajudat i assessora’t, des del Pla d’empresa fins a la creació de l’empresa.

7. Com has aconseguit el finançament per posar en marxa el teu projecte?

A través d’un banc de confiança, La Caixa que és partner de Reempresa.

8. Quin consell donaries a un/a reemprenedor/a que estigués en la fase inicial del procés de reempresa?

Que no tingui por, que no prengui decisions precipitades, i estudiï bé la situació, sobretot que valori les seves possibilitats, però li diria, llença’t que dels errors sempre se n’aprèn.