Un nou cas d’èxit a Tarragona

Publicado el 27-08-2014

Un nou cas d’èxit a Tarragona

IMG_0626-300x225
- Noms:  Maria Victòria Latorre del Villar i Josep Andreu Latorre del Villar
- Perfils: Reemprenedors d’èxit
- Edats: 31 (Maria) / 37 (Josep)

1. Ens poden explicar la seva formació i experiència professional?
Vicky Latorre: Tinc estudis fotogràfics realitzats a l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya, soc fotògrafa, educadora  i empresària. Gestiono La caseta de l’arbre, botiga de productes ecològics destinada a nadons.

Josep Andreu: Soc dissenyador gràfic, dissenyador i programador web. Reparo hardware i retoc fotogràfic. Actualment curso el grau multimèdia a la UOC.

2. Quina és l’activitat de la vostra actual empresa?
L’activitat de la nostra empresa és el servei fotogràfic en tots els àmbits, des del revelat, reportatges fotogràfics, retocs, impressió de fotografies en diferents suports, venta de material com poden ser càmeres i accessoris, àlbums, marcs…

3. Quines van ser les vostres motivacions per reemprendre?
El fet de poder-nos dedicar a un món que ens agrada i poder treballar junts en un negoci que ens complementa en coneixements.

4. Com vareu definir el tipus d’empresa a reemprendre? En quins criteris us vareu basar? Quant temps va durar la cerca?
Volíem algun tipus de negoci on poguéssim col·laborar i ser productius. La oportunitat es va presentar i no ens ho vam pensar.

5. Quant temps van durar les negociacions? Van ser dures o fàcils?
Varen ser bastant fàcils. La Vicky coneixia a la gerent anterior d’haver treballat feia uns anys per ella i tot va anar bastant rodat. L’entesa per les dues parts va ser satisfactòria. Es va allargar una mica més per tràmits burocràtics que per nosaltres.

6. De quina manera s’ha finançat la Reempresa?
A través d’un préstec.

7. Vareu demanar-li al cedent de l’empresa un temps per treballar conjuntament i transmetre així el know-how empresarial?
No calia, ja que la Vicky el coneixia. A més a més vam tenir formació a Barcelona en una altra tenda de la franquícia. Tot i així, ens va fer bona publicitat i el trànsit va ser còmode, a part que hi ha molta clientela que recorda a la meva germana.

8. Ha utilitzat l’ajuda d’algun expert (comptable, advocat o gestor) durant aquest procés?
Una gestoria per part de la cedent que ens ha facilitat tota la documentació. Per part nostra, un  familiar que era director de banc que ens ha assessorat en tot moment.

9. Què us ha aportat Reempresa?
Reempresa ens ha aportat tranquil·litat, gràcies a la seva forma de treballar a través de valors com la transparència i la formalitat, a més de la professionalitat amb la que han tractat amb nosaltres i la cedent.

10. Ha seguit la formació proposada per Reempresa? Ha estat útil per a encarar el procés de compravenda?
Sí. La veritat, es que no ens esperàvem un servei tan complet. En un primer moment pensàvem que només era un portal de compravenda d’empreses, però ens ha sorprès ja que ens han ajudat en tot moment en tos els àmbits possibles: negociació, tràmits administratius, redacció i elaboració del pla d’empresa entre d’altres.

11. Després de la seva experiència, valora positivament la reempresa d’empreses com a alternativa a la creació?
Ens sembla una eina indispensable, la qual si haguéssim conegut abans hauríem utilitzat, fins i tot, anys enrere, gràcies al servei que ofereixen perquè d’aquesta manera ens han filtrat les empreses al nostre gust, i de les quals vam tenir contactes, van ser totalment transparents . És una alternativa a tenir en compte a la creació d’empreses, ja que evita el seu tancament i alhora genera ocupació per aquelles persones emprenedores.

12. Té algun comentari personal a fer d’aquesta experiència?
Ha estat molt positiva, tot ha sigut bastant fàcil i ara el que queda és la resta d’experiència fent rutllar el negoci.

13. Quin consell donaria a un reemprenedor que estigués en la fase inicial del procés de reempresa?
Doncs que no tingui por, que valori les diferents alternatives i si confia en ell i en el projecte que el tiri endavant.