Sobre Reempresa

yes

 

Reempresa és el mercat de compravenda de petites i mitjanes empreses de Catalunya. És un nou model d’emprenedoria i de creixement empresarial: un mecanisme professional pel qual un o més persones reemprenedores accedeixen a la propietat d’una empresa d’altres, en funcionament, per a fer-la créixer sense haver de passar per la fase de crear-la. En la majoria de pimes, i en totes les empreses personals, aquest procés significa l’assumpció de les tasques de direcció i gestió per part de la persona reemprenedora.

En estructurar el procés de Reempresa, es mantenen tots els actius de l’empresa i aquesta continua en funcionament, mantenint els llocs de treball, les instal·lacions, els clients i proveïdors, i donant valor a tota la història, especialment a l’esforç desenvolupat en la creació i desenvolupament inicials de l’empresa. A més, amb la cessió d’empreses es reforça el teixit empresarial actual i de futur i es promou un mercat susceptible de provocar creixement econòmic.
 
És evident que l’empresa en funcionament ordinari té moltes més possibilitats i capacitats de generació de recursos que una nova empresa que comença de zero, i evita la conflictivitat i judicialització dels processos empresarials de tancament.

La nostra missió és la consecució d’un entorn favorable per a la transmissió d’empreses entre persones empresàries i persones reemprenedores.


Qui som?

Som una iniciativa promoguda per la patronal catalana Cecot i Autoocupació, amb el suport del Departament d'Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, que funciona com a espai físic i virtual per tal de coordinar els serveis efectius de suport a la persona cedent i a la persona reemprenedora en processos de reempresa.


Què oferim?

Al Centre de Reempresa de Catalunya us oferim un servei sense afany de lucre coordinat per professionals del món de la reempresa amb el suport de tota la nostra xarxa de col·laboradors.
 
Per tal de garantir un bon servei, els consultors i consultores de Reempresa tracten amb total confidencialitat les consultes i contrasten la informació proporcionada tant per persones cedents com per persones reemprenedores. D’aquesta manera assegurem  que la informació dels anuncis que publiquem és molt més precisa i veraç, ajudant a la presa de decisions.
 
L’equip de consultors i consultores de Reempresa us acompanyen durant tot el procés de transmissió d’una empresa: des de la primera reunió de presentació de les parts, fins a la signatura del contracte de compravenda, passant per les fases de negociació i mediació per arribar a un acord.

L’assessorament que proporcionem des del Centre de Reempresa de Catalunya es caracteritza per una posició neutral entre les dues parts i la professionalitat que comporta l’experiència de totes les operacions en les que hem intervingut al llarg dels anys.
 
Si vols conèixer els serveis que oferim a les persones cedents pots fer clic aquí. Si en canvi vols comprar una empresa i vols saber quins serveis oferim a les persones reemprenedores pots fer clic aquí.

Reempresa-Quisom

La Reempresa a Europa

Segons la Comissió Europea, cada any Europa perd aproximadament 150.000 empreses, que representen 600.000 llocs de treball, exclusivament per ineficiències en la transmissió d’empreses. A més, també estimen que anualment es transmeten 450.000 pimes salvaguardant més de 2 milions de llocs de treball.

L’envelliment dels europeus fa preveure que en els propers 10 anys, un terç dels empresaris del continent es retiraran de les seves empreses. Encara que alguns d’ells encara emprendran nous negocis, es calcula que fins a un total de 690.000 empreses, la majoria pimes, el que correspon a més de 2’8 milions de treballadors, hauran de canviar de propietari cada any.
 
Vista la capacitat de generació de riquesa, innovació i ocupació a costos sensiblement inferiors als de la creació exnovo, la majoria dels nostres veïns han estructurat bases de dades i mercats (públiques, semipúbliques i privades) per facilitar la transmissió d’empreses.

A més, Reempresa forma part de Transeo, l’associació europea del sector de la transmissió de petites i mitjanes empreses a Europa que té per objectiu promoure l’intercanvi de bones pràctiques i coneixement entre entitats del sector per tal d’estimular la transmissió de pimes a tota Europa, així com representar-ne els seus interessos a llarg termini.