“Sense l’acompanyament del cedent, mai haguéssim comprat l’empresa”

Publicat el 07-02-2018Creaciones Forcada S.L. | Cedent (C): Lluís Forcada | Reemprenedor (R): Ignasi Sancho

1. Com va ser el vostre procés de Reempresa?

C: Ens vam conèixer a la primera reunió i ens vam anar coneixent més a mesura que avançava el procés fins al punt que vam anar plegats a una fira comercial exterior! En aquell viatge ens vam conèixer mes i vaig veure clar que era la persona indicada per continuar l’empresa.

R: Al principi no ens havíem fixat en l’empresa d’en Lluís però després de la primera reunió, poc a poc, ens va anar picant la curiositat, vam anar investigant i finalment l’hem acabat comprant!

2. Com valoreu la vostra experiència amb Reempresa?

C: Reempresa fa molt bona feina. Tot i que el procés és pot fer llarg (sobretot si tens ganes de jubilar-te), trobar la persona adequada per agafar el relleu de l’empresa no és fàcil.  Jo vaig contactar amb alguns interessats abans de trobar l’Ignasi.

R: Molt positivament. Nosaltres vam estar buscant empreses de diferents sectors a traves del servei de Reempresa i finalment ens vam decidir per aquesta tot i no fixar-nos-hi al principi.

3. Com veieu el futur del vostre negoci que re empreneu?

R: Primer estudiarem el mercat profundament i després decidirem quines accions portar a terme. Idees en tenim moltes: internacionalitzar, augmentar la presencia a internet, augmentar la producció pel mercat intern... L’important és estudiar-ho bé abans d’implementar-les.

4. Quin acompanyament heu acordat?

C: De fet ja portem uns mesos treballant conjuntament i amb l’auditor també. El normal és que ens presentem junts als clients en persona per veure les cares noves.

R: Jo no aconsellaria mai comprar una empresa sense un acompanyament del cedent, que és com el capità d’un vaixell. Si no haguéssim tingut l’acompanyament, no l’haguéssim comprat.

5. Quin consell podeu oferir als nous Reemprenedors o Cedents que ens estiguin llegint?

C: En el meu cas vaig haver de canviar la gestió de l’empresa per preparar-la per la venda. Vaig reduir l’estoc i la tresoreria fins a un volums adients per continuar amb l’activitat però que no incrementés el preu de venda.

R: Paciència perquè els processos es poden fer llargs. I d’altra banda no descartar els projectes per manca d’experiència o coneixement en el sector, si no descartar-los per tenir clar que no t’hi vols dedicar.