"Volia fer un canvi de vida, i va ser quan vaig conèixer Reempresa i els serveis que ofereix. Vaig adquirir una industria tèxtil amb més de 63 anys...

Publicat el 25-07-2017Nom i cognoms del reemprenedor: Albert Matarrodona Riera | Descripció de l’activitat objectiu: Industria Tèxtil.

1. Quines són les motivacions que el van impulsar a venir a Reempresa?

Jo volia fer un canvi de vida, portava molts anys com a directiu d’una multinacional i va arribar un punt en que vaig decidir fer un canvi radical en la meva vida i va ser llavors quan vaig conèixer Reempresa i els serveis que ofereix el programa. I ja va ser a partir d’aquí que vaig trobar pel web l’anunci d’aquesta empresa i ja vam començar amb tot el procés.

2.    A què es dedica l’empresa que has reemprès?

L’empresa que vaig adquirir és una industria tèxtil que compta amb una trajectòria de més de 63 anys dins del sector, realitzant teixits, moquetes i tapissos. Els nostres clients potencials són hotels, casinos, instal·lacions, decoradors, etc.

3.    Quants treballadors té l’empresa? Tens pensat contractar-ne més?

En el moment de la compravenda d’accions de l’empresa, ja que l’empresa que he adquirit és una SA, hi havia 8 treballadors, ara uns mesos després ja tenim a 12 persones en plantilla.

4.    Quant temps van durar les negociacions? Van ser dures o fàcils?

Les negociacions es van iniciar el mes de setembre, just quan vaig veure l’anunci al web de Reempresa, i des de llavors ens vam començar a reunir. Haig de dir que des del primer moment hi va haver molt bon feeling amb els cedents i el fet de que jo ja tingués formació i experiència en el sector, i a més a més visqués al mateix municipi on està l’empresa, va ajudar molt en les negociacions.

5.    Pretens ampliar la línia de productes/serveis que oferiu?

Si, des d’un inici la meva idea ha estat potenciar el departament d’I+D de l’empresa per tal de poder millorar i desenvolupar nous productes (teixits) i nous materials, ampliant els mostraris que oferim als nostres clients actualment, i potenciar la internacionalització dels nostres productes obrint nous mercats a l’exterior.

6.    Has utilitzat l’ajuda d’algun expert (comptable, advocat o gestor) o has fet una due dilligence?

Durant les negociacions, vaig visitar en varies ocasions l’empresa per tal de poder conèixer de primera mà com funcionava i com era el dia a dia de l’empresa. Donat que disposo de coneixements en gestió d’empreses, he pogut analitzar amb profunditat la situació econòmica i financera de l’empresa, etc.

7.    Vas demanar-li al cedent un acompanyament durant un temps per treballar conjuntament i transmetre així el know-how empresarial?

Si, de fet en el moment de la signatura del contracte de compravenda vam incloure una clàusula de col·laboració i de fet a dia d’avui encara suposen una part molt important de l’empresa, tenint en compte a més a més que els cedents han mantingut el 20% de les accions.

8.    Quin consell donaries a un reemprenedor que estigués en la fase inicial del procés de reempresa?

A tota persona que s’estigués plantejant reemprendre un negoci, li diria que és molt important tenir un bon feeling amb el cedent des de l’inici, ja que això ajuda molt en les negociacions. També els diria que és important conèixer el sector en el qual es vol reemprendre i sobretot que es deixin acompanyar durant tot el procés pels consultors de reempresa, ja que reemprendre un negoci requereix d’uns passos i uns procediments que no et pots saltar, i des de Reempresa m’han ofert una ajuda molt valuosa pel què fa a la metodologia, els documents necessaris, elaboració del pla de reempresa per a la recerca del finançament necessari, etc.