Un 42% de les persones que han comprat un negoci en funcionament estaven en situació d’atur

Publicat el 03-09-2019

Data d'inici: 03-09-2019

Data final: 03-09-2019Barcelona, 3 de setembre del 2019. Segons dades del Centre de Reempresa de Catalunya, un 42% de les persones que compren una empresa a través del servei estaven en situació d’atur. Reempresa afirma que, sumant les persones inactives, aquelles que tot i tenir edat de treballar són fora del mercat laboral, el percentatge arriba fins el 46%. Amb tot, doncs, més de 1.100 persones aturades han pogut sortir de l’atur gràcies al mercat de compravenda de petites i mitjanes empreses, una iniciativa que va posar en marxa la patronal Cecot i Autoocupació l’any 2011.

En aquest sentit, el Centre de Reempresa de Catalunya ha actualitzat la seva oferta formativa destinada al públic desocupat amb l’objectiu d’oferir de manera gratuïta les eines i el suport necessari per adquirir un negoci amb la màxima seguretat i acompanyament. Les inscripcions a aquestes formacions, que tenen lloc a Barcelona, Terrassa, Girona, Lleida i Tarragona es poden fer des de la web del servei (www.reempresa.org/formacio).

Entre les activitats que organitza, destaquen les càpsules per aprendre tècniques de negociació, valoració d’empreses i fiscalitat i les sessions de quatre hores de durada per ajudar a les persones reemprenedores a trobar l’empresa que més els encaixa, conèixer els passos a seguir per l’adquisició d’un negoci així com també orientar-los en la recerca de finançament.

 

Una col·laboració de més de 4 anys

La patronal Cecot i el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) treballen plegats des del 2015 per apropar i adaptar la Reempresa a les persones desocupades i assegurar que una potencial persona emprenedora que vulgui adquirir una empresa en funcionament, tingui a disposició un servei estructurat d’acompanyament en el procés de compravenda de l’empresa, així com un mercat, físic i virtual, on accedir a les diferents oportunitats del territori i on rebre suport dels tècnics de promoció econòmica especialitzats. 

 

Més de 2.400 negocis salvaguardats a Catalunya

Reempresa és un model consolidat d’emprenedoria i creixement empresarial, pel qual una persona emprenedora – reemprenedor/a - pren el testimoni en la gestió d’una empresa ja existent, comprant-la en la seva totalitat per continuar l’activitat, salvaguardant d’aquesta manera el patrimoni empresarial individual i col·lectiu i per a fer-la créixer, sense haver de passar per la fase de crear-la.

Aquest relleu evita la pèrdua de capital econòmic i de coneixement especialitzat, a més de tants actius intangibles, com els contactes o la posició de mercat, inclosos els hàbits de compra dels clients. Evita, a més, també la desaparició de llocs de treball i la disminució dels creixement econòmic, factors que, avui encara més, convé protegir i fomentar i ajuda als treballadors a l’atur a sortir d’aquesta situació comprant un negoci en funcionament i convertint-se en el seu o la seva pròpia cap.

Des del 2011, Reempresa ha assolit més de 2.400 reempreses d’èxit a Catalunya, les quals han generat més de 109 milions d’euros d’inversió induïda i han salvaguardat més de 6.400 llocs de treball. En el conjunt del país, els negocis del sector comerç són els que generen més casos d’èxit representant el 35% del total de transmissions seguit del sector hostaler (31,5% del total) i dels serveis (27%).

 

Premsa RSS

Sala de Premsa