Catalunya consolida la tendència positiva en creació d’empreses

Publicado el 25-08-2016

Ja està disponible el Butlletí de Demografia Empresarial de Catalunya del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat del 2n trimestre de 2016 [1]. Per tercer any consecutiu, Catalunya torna a encadenar tres trimestres amb una taxa neta d’entrada positiva. Tenint en compte la sèrie històrica des del 4rt trimestre de 2013, únicament els tercers trimestres de 2014 i 2015 han presentant taxes negatives revertint així la tendència prèvia d’acumular tres trimestres amb taxes netes d’entrada negatives.

Untitled-2

Concretament, al segon trimestre de 2016 es van reactivar i donar d’alta a Catalunya un total de 28.954 empreses mentre que es van donar de baixa 24.211, resultant en un balanç positiu de 4.743 empreses. De la mateixa forma, la taxa bruta d’entrada d’empreses va ser del 4,8% conjuntament amb una taxa bruta de sortida del 4% resultant, d’aquesta manera, en una taxa neta d’entrada positiva de 0,8%. Aquesta taxa neta confirma la bona tendència dels segons trimestres pel que fa a creació d’empreses essent l’únic trimestre que manté una taxa neta d’entrada positiva tots els anys des del 2010 fins a dia d’avui.

Per una banda, pel que fa a les empreses per nombre d’assalariats, les empreses sense assalariats han sigut les que han tingut un creixement més destacat (0,82%)  seguides de prop de les empreses amb un nombre d’assalariats d’entre 1 i 9 treballadors (0,81%). Les empreses amb un nombre d’assalariats entre 10 i 49 han crescut un 0,24% i aquelles amb un nombre d’assalariats superior a 50 treballadors han disminuït un 0,01%

Aquest fet reforça la tendència a l’enfortiment de les micropimes (menys de 10 treballadors) que al 2015 representaven un 95,42% del total de les empreses a Catalunya [2]

D'altra banda, pel que fa a les empreses per sector econòmic, trobem creixement positiu als tres sectors: serveis (0,8%), construcció (0,9%) i indústria (0,1%).

Untitled-4

Des de Reempresa us animem a que pugueu formar part d’aquest teixit empresarial reemprenent el vostre propi negoci i impulsant aquesta tendència positiva amb la vostra visió i reptes personals.

Recordeu que el Centre de Reempresa de Catalunya posa a la vostra disposició tot un seguit de recursos per tal de guiar-vos i assessorar-vos en tot el procés de convertir-vos en un nou Reemprenedor d’èxit.

Podeu consultar tota la informació relativa al servei i als recursos oferts a través de la nostra pàgina web www.reempresa.org o personalment amb un dels nostres consultors a través del telèfon 93 266 74 38.

¡No us perdeu la propera entrada!

Forma part de Reempresa!

[1] “Butlletí de demografía empresarial, 2n trimestre 2016”, Observatori d’Empresa i Ocupació

[2] “Directorio Central de Empresas (DIRCE)”, INE

Informaciones de interés